dimecres, 1 de febrer del 2017

"El nom no fa la cosa"

Vaig a fer-ne cinc cèntims del que ha sigut el dia de hui. Només entrar al centre, teníem una hora de guàrdia, la qual hem passat al temut Tanatori... Allí, he estat amb la Mentora i la meua companya obrint sobres que contenien les històries candidates al "Premi literari per la Igualtat" de la ciutat, comprovant que les dades dels pubils participants i les còpies pertinents estaven al lloc corresponent.

La primera impressió del Tanatori no tenia massa a veure amb les expectatives que tenia del lloc; una sala avorrida on la gent passava el temps prenent café i xarrant de trivialitats mentre corregien treballs i exàmens dels seus pubils... i he trobat un ambient molt distint; risses escandaloses mentre cafés i infusions sortien del microones i la cafetera de monedes acompanyades de les impressions sobre algun reality show o pel·lícula que hagueren vist els mentors i les mentores la nit anterior. M'alegrat veure que la visió tan espantosa que ens planteja el Suprem a la reunió d'anterior a aquest procés docent no era tan radical.

Continuant amb el transcurs del matí, hui la Mentora ha tingut classe amb els tres grups de pubils més elevats acadèmicament del centre, classes on hi ha introduït un comentari de text de sociolingüística d'un fragment del text de Tuson anomenat "Introducció a la lingüística". Aquest text ha donat peu a una discussió merament terminològica sobre si el Valencià i el Català són o deiexen de ser la mateixa llengua. La Mentora s'ha recolzat per a defensar que són la mateixa cosa amb l'afirmació de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) que dóna títol a l'entrada de hui del bloc.

Després, hem assistit a un taller de doblatge, on un expert en la matèria ens ha mostrat com fan possible que les sèries, pel·lícules i programes de televisió estrangers els puguem escoltar a la nostra llengua. L'encarregat d'açò ha sigut "El Geni Tortuga" de la sèrie de dibuixos animats Bola de Drac.


El dia ha sigut molt complet, espere que els vinents siguen igual o més productius.

A la part inferior, imatge de la realització del taller de doblatge.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada